De leukste tuintrends voor 2020

Foto: CC0

We weten het, het is nog bar koud en jammer genoeg nog niet echt het seizoen om urenlang heerlijk in de tuin te zitten. Maar voor je het weet zal het weer lente en zomer zijn en kun je weer genieten van een koud glas rosé in de tuin. En dat wil je natuurlijk in de leukste omgeving … Van hippe tuinmeubelen tot kleurrijke bloempotten, we lijsten graag de leukste tuintrends voor 2020 op, zodat jij je tuin in een nieuw jasje kunt steken! 

1. Tuinen die je rust brengen

Na een lange, hectische dag op ‘t werk kan het heerlijk zijn om tot rust te komen in je tuin. Zeker als deze tuin veel groen heeft! Tuinbranche Nederland benoemt de ‘Inner Retreat’ als één van de grote trends. Denk: veel groene planten, rustige kleuren, houten tuinsets en een mooie vijver.

2. Wilde tuinen  

De tweede grote trend, is volgens Tuinbranche Nederland ‘Blended Cultures’. Er worden verschillende materialen en een grote mix aan kleuren gebruikt. Strooi dus wilde bloemen in het rond, voeg kleurrijke bloempotten toe en kies voor tuinmeubelen met karakter. Wat denk je van een lounge-dining set tussen de wilde bloemen? Dit wordt jouw relax-plek in de zomer! 

3. De straatstijl in je tuin

De derde grote trend wordt ‘Street Savage’ genoemd en is een nóg kleurrijkere trend dan ‘Blended Cultures’. Bij deze trend neem je een bus graffitispray bij de hand en schilder je je schutting in opvallende kleurtjes. Voeg accessoires van gerecycled materiaal, mooie planten en industriële tuinmeubelen toe om de look compleet te maken.

In het kort zijn de tuintrends voor 2020 erg gericht op prachtige natuur en biodiversiteit. Zo is het groen dat in alledrie de tuinen voorkomt, geweldig voor bijen, vlinders en vogels. Heb je een hart voor de natuur en geniet je ook zo van bloemen en planten? Maak dan van jouw tuin je eigen groene paradijs!  

Heb je geen grote tuin? Geen probleem! Volgens het Amerikaanse Garden Design is de “verticale tuin” in opmars. Ideaal voor personen met een kleine tuin of enkel een balkonnetje. Hierbij voeg je groen toe aan kleine ruimtes, door bijvoorbeeld planten boven elkaar te hangen op de balkonmuur. Zelfs met een klein balkonnetje kun je zo genieten van zwoele zomeravonden. Stel het je voor … zittend in je tuinstoel, genietend van de geur van je planten … 

Wat je ook kiest, we hopen dat je in 2020 volledig tot rust komt in je tuintje in Almelo!